Methode

Verbinding   *   Vrijheid   *   Inspiratie   *   Vreugde   *   Groei

bodyvoicing-center

Bodyvoicing is het kruispunt waar beweging en stem bijeenkomen en volledig in elkaar opgaan

Een unieke vocale dansmethode

We nemen alle tijd om onszelf te verkennen. Via de kennis van het lichaam en de stem  ga je nog meer inzichten opdoen en vaardigheden verwerven.

Het fysieke deel is gebaseerd op het energetische en anatomische bewustzijn. Het stimuleert je soepel, geaard en vanuit je midden te bewegen. Het stemgedeelte neemt je mee op reis door de wereld van haar creatieve, emotionele en vocale aspecten. Het maakt de weg vrij om kracht bij jezelf aan te boren en zelfvertrouwen te kweken.

Deze unieke vocale dansmethode moedigt je op een zachte subtiele wijze aan vanuit het midden te bewegen, zodat jij aan het stuur staat , het overzicht hebt en je energie in banen kunt leiden.

♡  Dansbewegingen worden ingezet om je bewust te maken van je fysieke mogelijkheden en om de wijsheid van je lichaam te doorgronden en deze doelbewust te benutten.

♡  Stemklanken worden gebruikt om de diepere lagen in je wakker te trillen en de natuurlijke kracht van jouw stem, die geopenbaard (of bevrijd) en genoten wil worden, naar de oppervlakte van je bewustzijn te brengen.

♡  De combinatie van dansbewegingen met stemklanken heeft als doel je spectrum van persoonlijke expressie en zelfbewustzijn spelenderwijs uit te breiden.

Het is een manier van bewegen die jou helpt bewust te worden van de voordelen die de wijsheid van je lichaam voor je in petto heeft en in overeenstemming is met je diepste verlangens. Het stimuleert je van binnenuit te kijken en te luisteren naar je houding, je bewegingen en je klanken. Je maakt gebruik van wat er al in je lichaam aanwezig is en steun geeft om o.a. je lichaam soepel te bewegen en je stem vrij te laten klinken.

Spelenderwijs loslaten wat jou niet meer dient, omarmen wat echt van jou is, blootleggen wat in jouw potentieel ligt en zich ‘zichtbaar hoorbaar’ wil maken. Dit gebeurt al dansend en klinkend zowel in geleide als in vrije vorm.