Over Icatya

Dansklank docent
Spirituele coach

Centra Touch masseuse
Zangeres

 

De eerste stenen

Na het behalen van haar onderwijsakte gaf zij zich over aan haar passie voor dans. Van 1988 tot 1996 was zij actief bij Roots Dance Center en bekwaamde zij zich als dansdocent Moderne Caraïbische dans. In deze periode legde zij de eerste stenen voor wat zou uitgroeien tot Bodyvoicing.

Na een pauze van 5 jaren pakte zij de draad weer op. Zij werd dansdocent Black Movement aan het Koorenhuis. In de jaren daarna, droomde zij regelmatig van een eigen dansmethode, die zou bijdragen aan een bewust bewegen vanuit je centrum. Niemand had haar ooit kunnen vertellen dat een burn-out daarbij een belangrijke rol zou spelen.

 

Mogelijkheid tot groei

Helaas durfde ze niet 100% voor haar droom te gaan. Ze had zichzelf wijs gemaakt, dat haar droom pas werkelijkheid kon worden als ze veel geld had. Deze beperkende overtuiging werd een zware last. In 2002 liep zij een burn-out op, die gepaard ging met overbelaste knieën. Haar dansdroom stond ineens op losse schroeven. De burn-out kwam binnen als een kraakheldere wake-up-call.  Dus bij de pakken neer te zitten, was geen optie. Ze raapte zichzelf bijeen, bekeek haar situatie van alle kanten en ontdekte de deur naar groei. Het was goed tot haar doorgedrongen dat dromen realiseren een topprioriteit moest zijn. Zij was bereid haar angst en onzekerheid over de toekomst achter zich te laten. Het terugwinnen van haar gezondheid en het hervinden van het evenwicht in haar leven, zouden haar daarbij helpen.

De innerlijke reis

Er moesten een aantal dingen in haar leven veranderen, want ze wilde niet op de oude voet verdergaan. Zij had begrepen dat aan elke verandering in de buitenwereld een verandering in het innerlijk voorafging. Met deze wijsheid op zak, besloot ze in 2003 een reis te maken door haar innerlijke wereld. Het werd een fascinerende en leerzame ontdekkingstocht, die 16 jaren van haar leven in beslag zou nemen. Onderweg had zij ontmoetingen met haar angsten, haar emotionele pijnen maar ook met haar kwaliteiten, haar vreugde en haar bron van levenskracht. Ze leerde, hoe zij het beste om kon gaan met haar innerlijke vermogens en zo is het haar gelukt een leven te creëren waarin zij de held is. Alles wat haar en haar dromen niet dient, kan ze nu helen en transmuteren.

Eenheid tussen lichaam en stem

In 2005 volgde zij een workshop stemexpressie bij Marius Engelbrecht. Na afloop van de workshop kreeg zij complimenten van enkele medecursisten. Ze waren onder de indruk van de fusie tussen haar dansbewegingen en stemklanken. De complimenten troffen doel. Ze inspireerden haar om de eenheid tussen lichaam en stem te belichten. Zij ging trainingen volgen op het gebied van somatische therapie, vocale dans en lichaamswerk. Het was in dat jaar dat de conceptie van Bodyvoicing plaatsvond.

Meer dan dans alleen

In 2007 verruilde zij haar functie als dansdocent Black Movement voor Docent Bodyvoicing. Geleidelijk ontstond er een dansklankcreatie, die de organische relatie tussen beweging en stemklanken in beeld bracht. Mede dankzij de toegewijde betrokkenheid van een vaste club deelnemers aan haar lessen, heeft zij in alle rust kunnen vormgeven aan haar dansklankcreatie.

Op haar innerlijke ontdekkingsreis stelde zij zich volledig open voor de wonderen van het helen. Haar helende kracht werd gewekt en vol vertrouwen in het goede van het leven, ging zij gericht aan de slag met het helen van zichzelf. Vandaag de dag geniet zij van een harmonische en vredige relatie met zichzelf. Dat is voor haar een teken van gezondheid en vitaliteit. De waardevolle lessen, die zij heeft geleerd van haar ervaringen en haar relaties, geeft zij met veel plezier door aan anderen. Wat eerst begon met een dansdroom, pakte veel groter uit. Het is veel meer geworden dan alleen een dansklankcreatie. Onder de naam Bodyvoicing geeft ze dansklank sessies, spirituele coaching en Centra Touch behandelingen.

Haar mooiste cadeau

Zij kan nu met recht zeggen, dat alles wat zij heeft meegemaakt, vanaf haar geboorte tot heden, heeft bijgedragen aan waar ze nu staat in het leven. Ze is een echte reiziger en houdt ervan om zichzelf te blijven ontdekken. De helende transformaties, die zij heeft ondergaan, hebben vrede en harmonie in haar innerlijke wereld gebracht en daardoor ook in haar buitenwereld. Het mooiste cadeau, die zij heeft gekregen op haar innerlijke reis, is haar waardigheid. Zij ervaart nu innerlijke rust, leeft haar dromen en kan vrij uiting geven aan wie zij van nature is.