Over Icatya Sedney

Ze is een reiziger en staat volop in het leven. Het leven ziet zij als een magisch mooi avontuur. Ze reist van situatie naar situatie, van ontmoeting naar ontmoeting, van moment naar moment. Elke ervaring en elke relatie leert haar de gebeurtenissen, de mensen en ook zichzelf op verschillende manieren te bekijken. Op een van haar reizen trof zij zichzelf zwervend aan in het gevoel van onzekerheid over de realisatie van haar dromen.

“Ik wilde mij nuttig voelen met mijn artistieke talenten en er een uitmuntend goed inkomen mee verdienen. Ik wenste mij een uitlaatklep voor mijn geïnspireerde impulsen en creativiteit. Ook wilde ik niets liever dan met gemak kunnen zingen en de zangeres in mij een podium geven.” Alleen wist ik niet hoe toegang te krijgen tot mijn dromen en groeide mijn onvrede.

Waar er strijd en angst is, is er onrust en wanhoop. Waar er onrust en wanhoop is, is er disharmonie. Waar er disharmonie is, heerst het verlangen naar harmonie en vrede. Ook zij maakte een dieptepunt in haar leven mee (burn-out, 2002). Tegelijkertijd was dit dieptepunt een kraakheldere wake-up-call. Het motiveerde haar om aan het stuur van haar leven te gaan staan  en ijverig te gaan werken aan een harmonische en vredige relatie met zichzelf.  Dit verlangen was tevens de uitnodiging om haar innerlijke wijsheid – haar grootste kracht – aan te spreken voor duurzaam herstel van het evenwicht in haar leven.

 

Met elke opgave waarvoor je wordt gesteld, heb je de kracht om het te volbrengen.

 

 

Bodyvoicing, en alles wat zij tot nu toe heeft geleerd, weerspiegelen haar geluksgevoel.

 

Haar gevoel van eigenwaarde was echt toe aan een fikse opknapbeurt. Zij besloot het geluk eens bij zichzelf aan te boren, in plaats van ernaar te zoeken in de buitenwereld. Dat was een gouden zet. Zij kreeg al snel door dat je problemen ook kunt zien als levenslessen en dat een geleerde les goud waard is. Haar proces van zelfbewustwording was begonnen. Na het volbrengen van een paar levenslessen kreeg zij de smaak zo goed te pakken, dat zij de rol van probleemzoeker verruilde voor de rol van schatgraver. Zo heeft zij o.a. geleerd de functie van haar gedachten en emoties te doorgronden en toe te passen om de fysieke ongemakken en emotionele pijnen op te lossen. Haar kijk op het leven transformeerde geleidelijk van donker naar licht, van pessimistisch naar optimistisch.

 

 

“Mijn geest (mind) is als een innerlijke tuin. Het is de plek waar ik mijn werkelijkheid creëer met mijn gedachten en emoties, voordat het zich manifesteert voor het oog van de ander. Mijn innerlijke tuin was echt toe aan een ingrijpende metamorfose. Emotionele blokkades moesten worden verwijderd. Beperkende overtuigingen werden met wortel en al uit de grond getrokken. Zorgvuldig voerde ik, met liefde en respect, veranderingen door in mijn manier van denken. Er ontstond een nieuw – innerlijke tuinproject, geheel naar eigen smaak ontworpen: kleurrijk, sereen, harmonieus, overzichtelijk.

 

 

Denk maar niet dat het allemaal van een leien dakje is gegaan. Tussen alle gebeurtenissen zaten ook best pittige omstandigheden. Deze vroegen mijn opperste aandacht. Al met al brachten ze mij wel de waardevolste levenslessen en de prachtigste zegeningen. Eén ding kan ik je met zekerheid zeggen: met elke opgave waarvoor je wordt gesteld, heb je de kracht om het te volbrengen. Inmiddels hebben de eerste zaden van geluk hun rust gevonden in de vruchtbare grond van mijn bewustzijn. Mijn innerlijke tuin staat in bloei en het oogsten is al begonnen.”

Bodyvoicing betekent vrij uiting geven aan de beleving van innerlijke wijsheid. 

“Op mijn reis naar geluk werden mijn lichaam en stem mijn trouwe reisgenoten en zij leerden mij hoe loyaal te blijven aan de unieke expressie van wie ik van nature ben.”

Alhoewel, de gezondheid van de relatie met haar innerlijke wijsheid centraal stond op haar reis naar geluk (2003-2018), kon zij het niet nalaten om een vorm te creëren waarin de resultaten van haar zelfbewustwording ook voor anderen beschikbaar zouden zijn. Te meer zij op haar avonturen haar zelfbeeld heeft kunnen verbeteren, het geloof in haar capaciteiten heeft kunnen versterken en daardoor vertrouwen kreeg in het goede van het leven. De vormgeving van haar creatie Bodyvoicing (2007) ging hand in hand met haar persoonlijke groei. Al haar ervaringen, de ups en de downs, hebben haar sterker en wijzer gemaakt. Dat geldt ook voor de mensen die haar tot nu toe trouw volgen.

Bodyvoicing, en alles wat zij tot nu toe heeft geleerd, weerspiegelen haar geluksgevoel. Haar optredens, workshops en coaching sessies staan in het teken van zelfbewustzijn, creatieve vrijheid en unieke zelfexpressie. Er is een nieuw hoofdstuk in haar leven begonnen en in de ontwikkeling van Bodyvoicing (2019): wereldwijd haar geluk met anderen delen. Nieuwe prachtige avonturen lachen haar toe.

Zangeres
Dansklank docent

Centra Touch healer/ medium
Spirituele gids

“On my way to nowhere I am connected with Source and aligned with all that’s important to me. From this place of unconditional love and happiness I’m connected with you.”

Icatya Sedney