Beste Geïnteresseerde,

Ik wil mij even voorstellen. Ik heet Icatya, het brein achter Bodyvoicing. Al als kind vond ik dansen en zingen leuk om te doen. Ik zat op klassiek ballet en zong graag mijn favoriet lied in de badkamer. In mijn dromen was ik danseres, gaf ik dansles en zong ik de sterren van de hemel voor het grote publiek. Na mijn studie aan de pedagogische academie (nu de PABO) trok ik de stoute schoenen aan en ging ik mijn dromen achterna.

Ik bekwaamde mij in Afrikaanse dans, gaf daarin les, ontwikkelde mijn eigen dansstijl en trad op als danseres in diverse Afrikaans getinte bands en dansgroepen. In de Afrikaanse danscultuur wordt er naast dansen ook vaak gezongen. Het zingen van liedjes was een leuke afwisseling maar bleef een bijgerecht.  Na een burn-out met overbelaste knieën in 2002 zette ik het dansen op een klein pitje en kreeg het zingen meer aandacht. Voordat ik het wist, zong ik in de eclectische band Kara Dara. Deze 12 jaar durende samenwerking gaf mij de kans mij te ontwikkelen als zangeres en podiumartiest. Mijn ontwikkeling kon ik voortzetten en naar een hoger niveau tillen bij de band Multi Jam, waar ik nog steeds actief ben als zangeres.

Ik doe de dingen die voor mij belangrijk zijn en mij onvoorwaardelijk voldoening geven.

De burn-out met overbelaste knieën bracht nog meer goeds met zich mee. In de tijd dat ik Afrikaanse dansles gaf, inspireerde de cursisten mij hen te helpen om vanuit hun centrum te dansen. Door de burn-out werd ik geconfronteerd met mijn eigen “niet in verbinding staan met mijn centrum”. Ik zag het als een welkome uitnodiging om het bewustzijn van mijn centrum te hervinden. Ik was namelijk nog niet van plan als danseres met pensioen te gaan. En ik was ook lang nog niet uit-gedroomd! Daarom besloot ik mijn dansen en zingen in te zetten als ‘medicijn’ om mijn gezondheid weer op de rails te zetten en mijn innerlijk rust te claimen. Of mij dat gelukt is? Jazeker, met vlag en wimpel!

Dromen waarmaken, betekent voor mij mijn eigen leven creëren. Dus de dingen doen die voor mij belangrijk zijn en mij onvoorwaardelijk voldoening geven. Zolang ik voel dat er meer is wat ik van mezelf kan ontdekken en ontwikkelen, ga ik daarmee door. Hoe anders zou ik hebben ontdekt dat mijn persoonlijke missie het antwoord is op mijn wens om anderen te helpen vanuit hun centrum te leven. Inmiddels weet ik, dat met het centrum bedoeld wordt “Innerlijke Kracht”. Deze koppeling van mijn talenten aan een spirituele benadering geeft mijn leven meer diepgang en opent steeds weer nieuwe deuren. In balans met Innerlijke Kracht gaan de dingen in het leven vele malen gemakkelijker en het is altijd een schot in de roos. 

In balans met Innerlijke Kracht gaan de dingen in het leven vele malen gemakkelijker en het is altijd een schot in de roos.

Hoe gek het ook klinkt, in mijn beleving eindigt een droom dus nooit. Het kristalliseert zich, net als een edelsteen. Wat ooit eens begon als een idee kristalliseert zich in diverse ervaringen, die ondanks hun verschillende structuren toch een eenheid vormen. De reis naar gezondheid en innerlijke rust, die ik persoonlijk moest ondergaan om bewust te worden van Innerlijke Kracht als centrum van mijn leven, is werkelijk bevrijdend, transformerend en verrijkend. Zal ik alvast een tipje van de sluier oplichten? Zelfvertrouwen, een sterk, vitaal en soepel lichaam, plezier hebben in de dingen die je doet, gevoelens zuiver uiten…

Mensen zoals jij, die zaken zoals welzijn, vrijheid, vreugde en groei hoog in het vaandel hebben staan, zullen absoluut hun Innerlijke Kracht hervinden via lichaams- en stembewustwording. We krijgen onze dingen met gemak voor elkaar wanneer onze acties zijn afgestemd op Innerlijke Kracht. Dit is mijn ervaring en mijn kennis is tot je beschikking.

Volledig leven is mijn passie en ik gebruik mijn talenten om daar vorm aan te geven. Ik wens je alvast een geweldige tijd als de bewuste schepper van je eigen leven.

Icatya Sedney