De wortels van Bodyvoicing

Erken jij het ook, dat je meer bent dan een mens van vlees en bloed? Is het ook je wens om krachtig in het leven te staan? Zou je ook boven negativiteit willen uitstijgen en de vrijheid willen ervaren die die ieder van ons in zijn waarde laat?

Jezelf erkennen als een compleet mens met aardse en kosmische krachten is de eerste stap naar vrijheid om te creëren wat voor jou belangrijk is en onvoorwaardelijk goed voelt.

De meesten van ons weten hoe we aan de buitenkant eruitzien. We hebben ook wel een vastomlijnd idee van onze persoonlijkheid. Maar heb je ook een idee van wat ervoor zorgt dat jij kunt ademen en bewegen? Waar haal jij de energie vandaan in tijden dat jij er alleen voor staat en weigert het op te geven?

Heb je ooit gehoord van “de bron van levenskracht”? Het duidt op het pure bewustzijn, waaruit alles voortkomt dat ademt en wat onuitputtelijk energie kan leveren. Ik hoorde daarvan en ben gelijk gaan zoeken waar die bron te vinden is. En na een bijzondere leerzame zoektocht in de buitenwereld, werd het mij duidelijk dat ikzelf de fortuinlijke bezitter ben van deze ‘bron van levenskracht’. Het bevindt zich namelijk in de kern van alles en iedereen.

“Source energy is the power that creates worlds and flows through us.”

Abraham Hicks

“Nu ben jij het, die nog naar de warmte van de zon verlangt. Straks ben jij de zon, die altijd zal schijnen en eventuele donkere wolken met een knipoog zal doen verdwijnen.”

Wat heeft geleid tot deze diep doordringende bewustwording? Ik koos na een emotioneel dieptepunt voor het luisteren naar en volgen van mijn hartenwensen. Het roer van mijn leven omgooien was een goede zet. Ik was weer in staat te luisteren naar mijn intuïtie.  Of anders gezegd, ik stond weer open om de signalen van mijn waardigheid te ontvangen.

Het gevoel waardigheid prikkelt ons nog iedere dag de dingen te doen die voor ons belangrijk zijn. Maar we dienen er wel naar te luisteren als we dat gevoel van waardigheid willen ervaren.

  • Elke keer dat jij je afstemt op je bron van levenskracht, erken jij je waardigheid.
  • Elke keer dat jij keuzes maakt op basis van een zuiver gevoel, streel jij je waardigheid.
  • Elke keer dat jij voor jezelf kiest, dus gevolg geeft aan je ware verlangens, treedt waardigheid op de voorgrond.

Elke keer een stukje meer, totdat je besef van waardigheid een volledige ondervinding is en de innige band met je ‘bron van levenskracht’, niet iets mysterieus is, maar heel normaal.

Hieronder de zes richtlijnen, die voor mij een verhelderend pad vormen. Ze helpen mij de afstemming op mijn ‘bron van levenskracht’ in ere te houden:

 

Waardigheid

Upgrade je zelfbeeld.

 

Onvoorwaardelijk zijn

Onder invloed van de bron.

 

Voldoening

Volg de koers van je hart.

Groei

Haal je voordeel uit een situatie.

 

Vrijheid

Behoud het goede gevoel.

 

Overgave

Met de stroom mee.

 

Het is heerlijk om levenskracht te voelen resoneren in mijn lichaam. Elke keer, als ik luister naar de muziek van mijn geïnspireerde verlangens en meebeweeg op hun cadans, is het een feestje. Deze afstemming op de eigen energieleverancier geeft je verlangens volledig de ruimte zich te ontpoppen tot hun unieke belofte. In deze gedachtegoed bevinden zich de wortels van Bodyvoicing.

Dankbaar voor de zegeningen in mijn leven, kijk ik voldaan uit naar wat het leven mij nog meer te bieden heeft, zoals bijvoorbeeld een vreugdevolle ontmoeting met jou.

Liefdevolle groetjes,

Icatya Sedney