In verbinding met je ware macht

Wat heerlijk is het om de vitale sensatie van levenskracht door ons heen te voelen stromen. We voelen ons dan goed en beleven onszelf als een eenheid. Deze gewaarwording prikkelt onze moed en zelfvertrouwen om de dingen te doen, die wij het liefst willen en ons geluksgevoel strelen. Het emotioneel goed voelen is het teken dat er een levendige verbinding is met onze Oorspronkelijke staat van Welzijn.

In dit pure goede gevoel van welbevinden zit onze ware macht. Macht is het vermogen waarmee we de dingen voor elkaar krijgen. En Ware macht doet zich gelden wanneer er keuzes worden gemaakt waarmee we onze energie zodanig in banen kunnen leiden, dat een actie gunstig uitpakt voor alle betrokken.

In balans met ware macht kunnen we onze oorspronkelijke staat van welzijn beleven, benutten en uitstralen op ontelbare manieren. We zijn dan bij machte om te genieten in het moment, om boven negativiteit uit te stijgen, om ervoor een ander te zijn zonder onszelf weg te cijferen, om onze hartenwensen moeiteloos te realiseren. Langs deze weg dragen we automatisch bij aan harmonie en vrede in ons eigen leven en in die van anderen.

De verbinding met mijn ware macht – het natuurlijke gevoel van welbevinden – staat centraal in mijn leven. Het is mijn taak deze verbinding te koesteren, te onderhouden én vooral zuiver te houden.