Dansklank

Je bent omringd door inspirerende muziek en op de flow van ritmische dansfiguren, warm jij je lichaam op. Je bouwt al dansend aan een gezonde relatie met je lichaam en vindt jezelf opnieuw uit. Je ontdekt de vrijheid om creatief uiting te geven aan wie jij van nature bent. En terwijl je lichaam een duet danst met je stem, heb jij een ontmoeting met je reisgenoten tijdens de spontaan ontstane Dansklank composities.

 

 

Dansklank-Meditatie

In deze workshop gaan we op een meditatieve excursie door het binnenrijk van ons lichaam. De bedoeling is om van binnenuit te werken aan kracht, soepelheid en evenwicht.

Je leert hoe jij, op een gemakkelijke manier, je kunt afstemmen op de wijsheid van levenskracht. Waarom? Deze innerlijke wijsheid weet precies wat nodig is voor het doorvoeren van veranderingen ten gunste van je eigen welzijn en gezondheid. Langs deze weg wordt de kracht van het lichaam en de stem ingezet voor helende transformatie, vrijheid en authentieke zelfexpressie.

De praktische oefeningen, waarmee jij je lichaam soepel danst en je stem openbreekt, zijn eenvoudig, gemakkelijk te integreren in het dagelijks leven en hebben een gunstig effect op je welzijn en gezondheid

 

“Zing met je lichaam, dans met je stem”

 

 

Aanpak

Je kunt je levenskracht slechts ervaren en benutten wanneer je bewustzijn op het heden is gericht. In een Dansklank sessie is het heden “de heilige plek”. Daar beleef je vrijheid en is transformatie altijd mogelijk.  We stappen in het moment, stellen ons open voor wat er gebeurt in het moment en geven ons daaraan over.

Aarde  Water  Vuur  Lucht

Het menselijk lichaam is een directe vertegenwoordiger van het harmonische samenspel tussen deze natuurelementen. We zoomen daarop in. De natuurelementen gaan je helpen inzien en laten voelen, dat elk stukje waaruit jij bent opgebouwd, een toonbeeld van kracht is.

Aarde

Je maakt bewust verbinding met het bottenstelsel van je lichaam. De botten dragen het natuurelement aarde in zich en helpen om met je bewustzijn te aarden in je lichaam. Echt geaard zijn in je lichaam, dat is pas een machtig gevoel, want je vormt niet alleen een eenheid met je levenskracht, je kunt  je levenskracht ook bewust inzetten om veranderingen door te voeren, die leiden tot gezonde ervaringen.

Water

Ook het element water speelt een belangrijke rol in het proces dat we aarden noemen. Het vertegenwoordigt het emotioneel-spiritueel aspect van ons bewustzijn en helpt jou je bewegingen gecentreerd, soepel en elegant uit te voeren. Water staat bekend om zijn zuiverende werking. De soepele doorstroming van je levenskracht is daarvan het bewijs.

Vuur

Door te spelen met de natuurelementen aarde en water komen je lichaam en geest tot diepe ontspanning. Een kalme geest biedt ruimte voor een vlotte doorstroming van levenskracht. Een serene geest is ook ontvankelijk voor nieuwe impulsen. Het vuur van je creativiteit wordt aangewakkerd en je kunt jezelf opnieuw uitvinden. Het besef van je fysieke mogelijkheden groeit met je mee, terwijl je danst.

Lucht

De kracht van het element lucht komt tot uitdrukking via je stem. De trillingen van je stem hebben een helende uitwerking. Spontaan klanken improviseren, kan in het begin eng zijn. Geen nood, ook je angsten mogen er zijn. Eenmaal afgestemd op je essentie, verdwijnt angst vanzelf en kan je stem openbloeien. Je zelfvertrouwen, om uiting te geven aan wie jij van nature bent, krijgt vleugels.