Dansklank

Je bent omringd door inspirerende muziek en op de flow van ritmische dansfiguren, warm jij je lichaam op. Je bouwt al dansend aan een gezonde relatie met je lichaam en vindt jezelf opnieuw uit. Je ontdekt de vrijheid om creatief uiting te geven aan wie jij van nature bent. En terwijl je lichaam een duet danst met je stem, heb jij een ontmoeting met je reisgenoten tijdens de spontaan ontstane Dansklank composities.

 

 

Dansklank-Meditatie

In deze workshop gaan we op een meditatieve excursie door het binnenrijk van ons lichaam. De bedoeling is om van binnenuit te werken aan rust, kracht, soepelheid en evenwicht.

Je leert hoe jij, op een gemakkelijke manier, je kunt afstemmen op de wijsheid van levenskracht. Waarom? Deze innerlijke wijsheid weet precies wat nodig is voor het doorvoeren van veranderingen ten gunste van je eigen welzijn en gezondheid. Langs deze weg wordt de kennis van het lichaam en de stem ingezet voor het verruimen van je zelfbewustzijn, het verkennen van je creatieve vrijheid en het stimuleren van je unieke zelfexpressie.

De praktische oefeningen, waarmee jij je lichaam soepel danst en je stem openbreekt, zijn eenvoudig en gemakkelijk te integreren in het dagelijks leven. Je zult de trotse getuige zijn van je eigen transformaties.

 

“Rust in je eigen middelpunt.”

           

“Dans je lichaam soepel.”

                        

“Laat je pure stem horen.”

 

 

Aanpak

Je kunt je levenskracht slechts ervaren en benutten wanneer je bewustzijn op het heden is gericht. In een Dansklank sessie is het heden “de heilige plek”. Daar beleef je vrijheid en is transformatie altijd mogelijk.  We stappen in het moment, stellen ons open voor wat er gebeurt in het moment en geven ons daaraan over.

Aarde  Water  Vuur  Lucht

Het menselijk lichaam is een directe vertegenwoordiger van het harmonische samenspel tussen deze natuurelementen. We zoomen daarop in. De natuurelementen gaan je helpen inzien en laten voelen, dat elk stukje waaruit jij bent opgebouwd, een toonbeeld van kracht is.

Aarde

Je botten vertegenwoordigen het natuurelement  aarde. In het samenspel met je bottenstelsel zul je direct en concreet ervaren hoe het is om geaard te zijn in je lichaam. Aanwezig zijn in je lichaam is essentieel, want het is jouw communicatiekanaal. Het houdt je op de hoogte van wat er zich afspeelt in jouw innerlijke en uiterlijke wereld. Deze verbondenheid versterkt je gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen. Het kost je dan ook geen moeite om je comfortzone te verlaten en veranderingen door te voeren, die belangrijk zijn voor jou en leiden tot gezonde ervaringen.

Water

Ook het element water speelt een belangrijke rol in het proces dat we aarden noemen. Het vertegenwoordigt het emotionele aspect van ons bewustzijn. Het beeld van water helpt jou je bewegingen gecentreerd, soepel en elegant uit te voeren. Levenskracht stroomt als water. Het kent geen vorm en beweegt met elke verandering mee, mits het mag doorstromen. Wat je levenskracht onderweg ook tegenkomt, het zal het zuiveren en revitaliseren.

Vuur

Een serene geest verkeert in een verruimd bewustzijn, is onbevangen, helder en ontvankelijk voor geïnspireerde ideeën. Jij bent nu vrij om in te zoomen op het vuur van je creativiteit en aan de slag te gaan met het smeden van je geïnspireerde ideeën. Gefocust en in tune met je innerlijke wijsheid zal je lichaam gewillig meebewegen op de ontvouwing van je creatieve impulsen. Je zult jezelf keer op keer opnieuw uitvinden.

Lucht

De kracht van het element lucht komt tot uitdrukking via je stem. De trillingen van je stem hebben een helende uitwerking. Spontaan klanken improviseren, kan in het begin eng zijn. Geen nood, ook je angsten mogen er zijn. Eenmaal afgestemd op je innerlijke wijsheid, verdwijnt angst vanzelf en kan je stem openbloeien. Je zelfvertrouwen, om uiting te geven aan wie jij van nature bent, krijgt vleugels.