Bodyvoicing Dance

“Zing met je lichaam, Dans met je stem”

Deze vocale dansvorm biedt je de gelegenheid om je lichaam van binnenuit te leren kennen en voeling te kweken met de aangeboren en natuurlijke kracht van je lichaam en je stem. Al bewegend ontdek jij de waarde van je anatomisch lichaam, die je helpt te aarden in het bewustzijn van je innerlijke krachtbron.

Het spelen met stemklanken voegt daartoe nog een extra dimensie en opent de deur naar overgave en vrijheid. De kunst is… je bewustzijn afstemmen op je vermogen van ‘innerlijk voelen’. En de rest gebeurt vanzelf.

  • We passen ervaringsgerichte anatomie toe om de eenheid met je lichaam te vergroten.
  • Je krijgt de kans om weerstanden te overwinnen, grenzen te verkennen en te verleggen
  • Je meet jezelf een dynamische lichaamshouding aan.
  • Je ontwikkelt interne ruggensteun.
  • Je werkt aan een harmonische relatie met je lichaam, geest en innerlijke krachtbron
  • Je brengt jezelf vrij en met plezier tot uitdrukking in beweging en klank.

Bodyvoicing Dance is een tweeluik, d.w.z. dat je deze vocale dansvorm op twee manieren kunt beleven.

Dansklank-meditatie

Dit is een geleide meditatie in beweging. De nadruk ligt op het ‘van binnenuit’ ervaren van je lichaam in relatie met je omgeving. In deze groepssessie krijg je als individu de ruimte om de verschillende facetten, waaruit je bent opgebouwd, beter te leren kennen. Dit gebeurt met behulp van ademoefeningen, grondoefeningen en klankexpressie.

We vertrekken van het perron ‘innerlijke kalmte’ en op het natuurlijke ritme van je lichaam bewegen we, vanuit het midden, langs anatomische structuren. Aandachtig en alert, maar zonder veel moeite raak je bewust vertrouwt met de oorspronkelijke kracht van je lichaam en stem. Spontaan ontstaat er een dansklank-compositie waar jij danst op je eigen lied.

 

Dansklank-Workout

Dit is de swingende rondreis door de binnenwereld van je lichaam. In deze groepsles maak je kennis met de dansklank-methode. Je leert vaardigheden op basis van anatomische structuren voor een organisch fysiek bewegen en ontspannen stemgebruik. De dansstijl die we hanteren heet: Impro op Afrikaans Roots.

Je duikt in de fysieke anatomische wereld en wordt één met je lijf. Je ontmoet de energetische trillingen van je stem en danst vrij mee op de golven van haar impulsen. Waar we naar toe werken, is een soepele verbinding met je innerlijk krachtbron, zodat jij ongedwongen kunt dansen in harmonie met je stem en omgeving.